Presentació

L’AEE Institut Montserrat és una entitat fundada l’any 2000 que va néixer amb la voluntat d’oferir una oferta esportiva de qualitat als nois i noies de l’Institut i del barri.

En els seus inicis, l’oferta esportiva estava molt centrada en l’esport base escolar, però al llarg dels anys l’entitat va anar creixent, i per tal de donar sortida a les inquietuds i necessitats dels joves que formaven part del projecte, va esdevenir l’oferta esportiva d’esport federat.

Després de molts anys de feina i creixement de l’estructura esportiva en tots els sentits, podem dir que en les darreres temporades estem comptant de manera estable al voltant d’uns 40 equips d’esport escolar i federat, principalment de Futbol Sala, Voleibol i Bàsquet, tot i que l’entitat realitza altres tipologies d’activitat i sempre ha estat oberta a oferir diferents tipus d’activitat per tal de donar sortida a les necessitats dels nois i noies. Aquesta estabilitat d’oferta esportiva, implica tenir i gestionar entre 400 i 500 jugadors i jugadores fent activitat esportiva de forma continuada.

Tot i el creixement inequívoc any rere any i la confirmació de l’entitat com un projecte esportiu molt sòlid a nivell federat, mai hem perdut les nostres arrels d’entendre l’esport com un valor potencial en la formació dels nois i noies. És per això que més enllà del potencial i el rendiment esportiu que treballem i volem treballar, sempre tenim en compte els valors educatius i formatius que cal treballar amb tots els esportistes que formen part d’aquest gran projecte.

Actualment, l’oferta esportiva de l’entitat no només va destinada a alumnes del centre i gent del barri, sinó que s’ha ampliat a tot Barcelona i altres poblacions. A més, a l’AEE Institut Montserrat els nois i les noies poden seguir realitzant esport en la seva etapa adulta, podent donar continuïtat al seu creixement esportiu i als vincles socials que van construint.